Darmkrampjes

Wanneer darmkrampjes het leven van jouw pasgeboren baby verstoren, kan je behoorlijk gefrustreerd en machteloos worden. Het aanhoudende huilen door deze kolieken kan uitputtend zijn en jouw nachtrust verstoren. Logisch dat je hulp zoekt. Het is bij baby’s voor ouders vaak moeilijk te bepalen of bepaald gedrag nou gewoon hoort bij de beginfase van je leven als moeder met een nieuwe baby, of dat er echt iets aan de hand is.

Ik help je hier graag bij. Door middel van een gronding onderzoek breng ik de problemen van je kleintje in kaart en behandel op zachte manier de buik, wervels en wat nog meer nodig is. Verder geef ik tips en adviezen rondom voeding, slaap en ritme.

De behandeling van darmkrampjes door een osteopaat omvat verschillende aspecten:

  1. Regulering van het neurovegetatief zenuwstelsel: Na een intense bevalling kan er spanning ontstaan in de schedel, het achterhoofdsbeen en de nek, wat de werking van zenuwen die de spijsvertering beïnvloeden, kan verstoren. Ik probeer deze spanning te  verlichten met zachte manuele technieken, waardoor de darmfunctie verbetert en je baby comfortabeler op de rug kan liggen.
  2. Optimaliseren van zuig- en slikfuncties: Verbeterde zuig- en slikbewegingen helpen je baby efficiënter te drinken, waardoor er minder ongewenste lucht wordt ingeslikt. Dit vermindert de belasting op de darmen. Met zachte technieken bevorderen we de beweeglijkheid van de nek, mond en kaak, terwijl we jou als ouder tips en oefeningen aanreiken om deze functies te verbeteren. Zo wordt aanhappen, slikken en drinken al snel gemakkelijker.
  3. Optimalisatie van het middenrif en ontspanning van de darmen: Druk tijdens de bevalling kan de schouders, ribben en het middenrif belasten, waardoor zenuwen die de maag en darmen aansturen, beïnvloed kunnen worden. Met zachte technieken verminderen we onrust bij het liggen en ontspannen we het middenrif. We onderzoeken ook eventuele spanning in de darmen zelf, omdat een gespannen buik en obstipatie de klachten kunnen verergeren.
  4. Ouderlijke begeleiding en advies: Naast de behandelingen nemen we de tijd om vragen van ouders te beantwoorden. We geven advies en oefeningen die thuis kunnen worden toegepast om de klachten van je baby te verlichten.

Bij Simone Kok Osteopathie staat een holistische aanpak centraal, waarbij we zorgvuldig de verschillende aspecten van darmkrampjes behandelen en ouders ondersteunen bij het welzijn van hun baby.