Wat doet een osteopaat?

Een osteopaat maakt gebruik van verschillende manuele technieken, zoals manipulatie, rekoefeningen (veelal uit de yoga) en mobilisaties, om de balans en mobiliteit in het lichaam te herstellen. Dit kan effectief zijn bij een scala aan klachten, van rug- en nekpijn tot hoofdpijn, spijsverteringsproblemen en langdurige blessures.

Wat doet een osteopaat?

Een osteopaat maakt gebruik van verschillende manuele technieken, zoals manipulatie, rekoefeningen (veelal uit de yoga) en mobilisaties, om de balans en mobiliteit in het lichaam te herstellen. Dit kan effectief zijn bij een scala aan klachten, van rug- en nekpijn tot hoofdpijn, spijsverteringsproblemen en langdurige blessures.

Het lichaam is één geheel

De behandeling van een osteopaat is niet alleen gericht op het verlichten van symptomen, maar vooral op het aanpakken van de onderliggende oorzaken en het stimuleren van het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Osteopathie gaat uit van het gegeven dat het lichaam een geheel vormt. Bijvoorbeeld: Staat er iets scheef bij de voet, dan kan dit invloed hebben op het bekken en de rug. Of als de ribben niet goed kunnen bewegen kan dit invloed hebben op de nek en de ademhaling. Osteopathie gaat op zoek naar de oorzaak van jouw klachten. In mijn manier van werken is bewustwording van wat er speelt in je lijf een belangrijk onderdeel van de therapie.

Heeft u last van aanhoudende rugpijn, gewrichtsklachten of mogelijk spijsverteringsproblemen? Overweeg dan eens een bezoek aan een osteopaat. Osteopathie biedt een holistische benadering van gezondheidszorg, waarbij het lichaam als geheel wordt behandeld om natuurlijke genezingsprocessen te stimuleren.

Een osteopaat maakt gebruik van verschillende manuele technieken, zoals manipulatie, strekking en massage, om de balans en mobiliteit in uw lichaam te herstellen. Dit kan effectief zijn bij een scala aan klachten, van rug- en nekpijn tot hoofdpijn en spijsverteringsproblemen.

Het streven van een osteopaat is niet alleen gericht op het verlichten van symptomen, maar vooral op het aanpakken van de onderliggende oorzaken en het stimuleren van het zelfherstellend vermogen van uw lichaam. Als u op zoek bent naar een natuurlijke benadering van gezondheid, waarbij uw welzijn centraal staat, kan osteopathie een waardevolle overweging zijn.

Klachten?

Veel voorkomende klachten waarmee mensen bij een osteopaat terecht komen zijn:

 • Gewrichtsklachten (klachten van het bekken, de wervelkolom of andere gewrichten)
 • Hoofdpijn/ migraine
 • Klachten na een operatie (verkleving, littekenvorming)
 • Buikklachten (maag- en darmklachten, prikkelbare darmsyndroom, maagzuur, obstipatie, diarree)
 • Menstruatieklachten
 • Incontinentieklachten
 • (Chronische) vermoeidheid
 • Fibromyalgie
 • Duizeligheid-/ oorsuizen
 • Whiplashklachten
 • Stressklachten/ burn-out
 • Slaapproblemen
 • Medisch onverklaarbare klachten

Twijfel je of osteopathie je kan helpen of staat je klacht hier niet tussen?

Voor wie?

Voor mensen met problemen aan hun spieren, gewrichten en organen.  Een osteopaat weet veel van de samenhang tussen structuren in het lichaam. Hierdoor kunnen heel veel verschillende problemen aangepakt worden.  Door jarenlange ervaring met het behandelen van mensen in combinatie met bijscholingen heb ik wel een aantal specifieke vaardigheden ontwikkeld:

Ik werk graag en effectief met baby’s en kleine kinderen die moeilijkheden ondervinden op het gebied van onrust, darmkrampjes, reflux, afgeplat hoofdje, voorkeurshoudingen en slaapproblemen.

Ik werk ook graag en effectief met volwassenen die meer balans zoeken in hun lijf en leven en waarbij hun klachten zich uiten in nekklachten of hoofdpijn.

Een flinke stap omhoog in mijn gevoel en energie

Vanwege long-covid heb ik soms last van opgebouwde spanning in mijn lijf; alsof er ergens iets vast zit. Na de behandeling van Simone voelt mijn lijf soepeler aan en stroomt alles beter. Vaak voel ik me na de behandeling even moe, maar maak ik daarna een flinke stap omhoog in mijn gevoel en

Jeroen B.

Snel in behandeling

Simone heeft mij snel in behandeling kunnen nemen aangezien ik veel rug- en buikpijn had. De huisarts wist er eigenlijk geen raad mee, zij gelukkig wel. Na twee behandelingen ging het al veel beter, ik kon weer werken. Vooral de rust die ze brengt in haar aanpak heb ik als heel prettig ervaren, ze neemt

Marjolijn Pieters

Onbevangen blik

Simone kijkt met een onbevangen blik naar alle aspecten van het lichaam en hoe deze al dan niet in verhouding staan met de lichamelijke klacht. Ik vind haar een prettig en rustig persoon en kundige professional. Vanaf de eerste kennismaking had ik vertrouwen in Simone en voelde ik mij op mijn gemak. Na lang zoeken

Esther van Loon